Akupunktur og kostilskudd mot PMS

Lagt inn av akupunktør og homeopat Annette Finne Simonsen

PMS rammer kvinner i fruktbar alder og er hyppigst i 25 – 40 års alder. Symptomene kommer i perioden før menstruasjon og omfatter både fysiske og psykiske plager.

Plagene begynner 5 til 12 dager før menstruasjon og går raskt tilbake når blødningene starter. De vanligste fysiske plager er hodepine, hevelser, brystspreng, oppblåsthet, søttrang, ryggsmerter og vektøkning. De vanligste psykiske plagene er irritabilitet, sinne, anspenthet, følelsesmessig ubalanse, rastløshet, depresjon og søvnvansker.

Generelle råd

Kosthold med mye frukt, grønnsaker og rikelig med drikke i uken før menstruasjonen hjelper for mange betydelig. Spiser du mye sukker, salt, fett, melkeprodukter og inntar mye kaffe og sjokolade i uken før menstruasjon øker ofte plagene.

 Regelmessig mosjon hjelper. Gå gjerne turer i solen. Sollys øker serotonin i hjernen og hjelper ved depresjon, om vinteren kan lyskasse hjelpe. Det er også viktig å få nok søvn.

Kosttilskudd og vitaminer

Nattlysolje og tilskudd av Omega-6-fettsyrer hjelper omkring 40 prosent av de som har betydelige PMS plager. Omega-6-fettsyrer skal tas sammen med vitamin-B6 (50mg daglig) og sink (30mg daglig). Det bør prøves i minst 3 sykluser. Har det effekt vil det for mange være tilstrekkelig å bruke det i 2 uker av gangen fra eggløsning til menstruasjon.

Mange har nytte av tilskudd av B-vitaminer som et vitamin-B-kompleks og andre har effekt av E-vitamin tilskudd.

Alternative behandlingsformer

Akupunktur har god effekt ved PMS både for å forebygge og behandle plagene. Akupunktur har særlig effekt på irritabilitet, smerter, oppblåsthet, hodepine, depresjon, søttrang og søvnvansker.

Se link:  http://www.dinside.no/348444/hvordan-takle-pms

Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Leave a Reply

utf

#p@@#

Your IP: 18.221.129.19


empty
Våre priser
Ønsker du å bestille en time hos oss?

Visste du at...?
Ved homeopatisk behandling styrkes kroppens egen evne til a kurere seg selv (immunforsvaret styrkes).
Bestill time i dag
Trenger du å bestille time? Benytt deg av vårt online kontaktskjema.