Akupunktur gir håp for rusmisbrukere

På den den internasjonale NADA-konferansen 2015, som nylig ble arrangert i Oslo, deltok helsearbeidere og eksperter fra hele verden. Helseministeren støtter alternativ behandling for denne gruppen.

Rusmisbrukere er en sårbar gruppe, som ofte blir oversett i helsevesenet. Men det pågår en snuoperasjon, som kan hjelpe mange utsatte ut av en håpløs situasjon og tilbake til et godt liv, ved å bruke alternativ behandling.

Akupunktur er et verktøy som gir håp for de som sliter med rusproblematikk. “Tools for Hope” var også tittelen på konferansen, arrangert av Stiftelsen Retretten og Rita Nilsen 29-30.mai 2015 i Oslo. Akupunktur har vist seg som en god behandlingsmetode mot abstinens, angst og stress.

NADA modellen
Nada-modellen er en 5-punkts øreakupunktur-protokoll som ble utviklet gjennom et samarbeid mellom kinesiske dr. Wen og psykiateren Michael O. Smith ved The Lincoln Clinic i New York på slutten av 70-tallet. Behandlingen viste seg effektiv for å lindre abstinenser og psykisk uro. NADA står for National Acupuncture Detoxification Association, som ble stiftet i 1985. Siden har metoden spredt seg til mange land, og brukes i dag ved en rekke behandlingssteder i Norge som et supplement til øvrig rusbehandling.

Les mer her

For mer informasjon og time ta kontakt med Annette Finne Simonsen på Skillebekk Klinikken 92040141/22437075 eller mail finnsim@online.no.

 

Tags: , , , , , , , , , ,

Leave a Reply

utf

#p@@#

Your IP: 3.129.13.201


empty