Overvekt og fedme

Overvekt og fedme disponerer for hjerte-og karsykdom, diabetestype 2, skjelett-og muskelplager og medvirker dessuten til hormon og respirasjonsproblemer.

For stort inntak av raske karbohydrater fører i større grad til fettansamling på magen, mens umettet fett fordeler seg bedre på hele kroppen. Langvarig stress fører til høye nivåer av kortisol i blodet og øker risikoen for bukfett. Bukfett er mer vanlig hos mennesker med psyko-sosiale problemer. Røyking øker også tendensen til bukfett idet insulinproduksjonen påvirkes slik at fettcellene vokser.

Den mest virksomme måten å fjerne bukfettet på og samtidig  senke sykdomsrisikoen, er å mosjonere samtidig med at man reduserer inntaket av raske karbohydrater. Undersøkelser har vist at mosjon har større effekt enn både mat- og alkoholvaner.

Overvekt oppstår fordi man gjennom mat og drikke inntar mer energi enn man forbruker. I tillegg kan også arvelige, sosiale og fysiologiske disposisjoner spille inn. Mange overvektige er faktisk underernærte på viktige nærings, eller feilernærte.

Botemiddelet mot overvekt og fedme er i tillegg til økt forbrenning gjennom fysisk aktivitet, et lavere energiinntak og da spesielt matvarer og nytelsesmidler som tilfører kroppen få nyttige næringsstoffer. Inntaket av alkohol, søte leskedrikker, sukker, salt og mettet fett bør reduseres samtidig med at man mosjonerer mer.

Akkumulasjon av fett på magen henger som sagt sammen med kroppens hormonbalanse, og settes bla i forbindelse med høyt innhold av stresshormoner i blodet, særlig kortisol. Det er identifisert 5 ulike “fedmegener”. Et av disse produserer metthetshormonet leptin som sender signal til appetittreguleringssenteret i hjernen. Mennesker som mangler leptin blir ikke mett uansett hvor mye de spiser, og hvis det er rikelig tilgang på mat vil disse menneskene lett uthvikle overvekt og fedme.

Akupunktur kan bidra til å regulere vekten hos overvektige på grunn av sin gunstige effekt på hormoner som kortisol og leptin som igjen påvirker sult og metthet.

Vi anbefaler 10 økter med to behandlinger i uken.

For time kontakt Annette Finne Simonsen på tlf. 92040141 eller mail finnsim@online.no

Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Leave a Reply

utf

#p@@#

Your IP: 3.94.150.98


empty
Våre priser
Ønsker du å bestille en time hos oss?

Visste du at...?
Ved homeopatisk behandling styrkes kroppens egen evne til a kurere seg selv (immunforsvaret styrkes).
Bestill time i dag
Trenger du å bestille time? Benytt deg av vårt online kontaktskjema.